Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, yapılan zamma sert sözlerle tepki gösterdi: “Bu zamlar halkın mutfağına düşen gölgedir, emeğe hırsızlıktır.” Dedi.

"Zam, dar gelirliyi ezdi"

Minik Yüreklerden Gazze’ye Bayram Hediyesi Minik Yüreklerden Gazze’ye Bayram Hediyesi

Türkiye’de son dönemde art arda gelen zamlar vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Özellikle temel ihtiyaç kalemlerinden biri olan elektriğe yapılan son yüzde 25’lik artış, halk arasında büyük tepki topladı. Ekonomik krizin derinleştiği bu dönemde gelen bu zam, dar ve sabit gelirli vatandaşların geçimini daha da zorlaştırdı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, iktidarın zam politikalarını sert dille eleştirdi. Fırat, “Bu zamla işçinin, memurun, emeklinin mutfağına gölge düştü. Bu açıkça alın terinin çalınmasıdır,” diyerek tepkisini dile getirdi.

Fahiş fiyatlara boykot çağrısı yapanlar şimdi ne diyecek?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa süre önce yaptığı “fahiş fiyatları boykot edin” çağrısını hatırlatan Fırat, “Toplumu boykota çağıranlar şimdi elektriğe yapılan yüzde 25’lik zammı nasıl açıklayacak?” sorusunu yöneltti. Elektrik zammının halkı daha da yoksullaştırdığını söyleyen Fırat, bu durumun enflasyonu da körüklediğine dikkat çekti.

Kaynak: ŞEVKİ ASLAN