Onarım ve yatırım çalışmaları kapsamında Şırnak'ta elektrik kesintileri yaşanacak
Onarım ve yatırım çalışmaları kapsamında Şırnak'ta elektrik kesintileri yaşanacak
İçeriği Görüntüle
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Beşiri köylerinde de yüz yüze eğitim başladı. Eğitim Bir-Sen Beşiri Şube Başkanı İshak Aksoy ve beraberindekiler köy okullarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Eğitim Bir-Sen’e bağlı öğretmenlere başarı dileklerini ileten Aksoy, öğretmenlerin isimlerine özel hazırlanmış termos bardakları hediye etti.
Ziyaretleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Aksoy, “Köy okulları ve ziyaret sebebimiz hem yüz yüze eğitimin başlaması hem de öğretmenlerimizin isimlerine özel hazırlanan termos bardakların dağıtılması. Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi eğitim sistemi olursa olsun, teknoloji ve bilişim gelişirse gelişsin, öğretmenin öğrencisi ile göz göze geldiği bir an vardır. İşte O an öğretmen öğrencinin gönül kapısından girer ve geleceğini oluşturan zihnine yerleşir. Ondan sonra Eğitim ve gelecek oluşur. İşte öğretmenin gücü burada etki eder. Bizler de uzun bir süre uzaktan eğitimden sonra okullarımızı ziyaret ederken yüz yüze eğitim ile bu ışığı öğretmenlerin gözünde ve öğrencilerimizin zihninde gördük. “ ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin eğitilmesi konusunda atılan her adımın değerli olduğunu belirten Aksoy, “ Önemli olan dayanıklı, dirayetli, donanımlı olmak; geri çekilecek adımı atmamak, attığımız adımı geri çekmemektir. Varılması hayal edilen menzilin heyecanı her adımda, her nefeste, her kalp atışında duyulmalıdır. Bu yolda her adım, her gayret önemlidir, değerlidir. Bu idealle sürdürdüğümüz sendikal çalışmalarımız, içinde hak ve emek mücadelesinin de gerçek anlamını bulduğu daha büyük ideallerin sevdasıyla önemli olmaktadır. Birlikteliğimiz yürüyüşün keyfini, coşkusunu artırmakta; samimi heyecanımız birlikteliğimizi anlamlı kılmaktadır. Hayatımız, her birimizin yüreğine kök salan imanla canlanıp medeniyet değerleriyle yükselen sorumluluk duygusuyla biçimlenmekte, hareket ve canlılık kazanmaktadır.” Dedi.
İman ve ahlakı esas ölçü kabul eden bir birlikteliği ölçü kabul ettiklerini vurgulayan Aksoy, “ Bizim beraberliğimiz, iman ve ahlakı esas ölçü kabul eden asil duruşun beraberliğidir. İnancımız ve duygumuz bir olunca, amacımız ve sorumluluğumuz da benzer oluyor. Amacımız bir olunca Allah bizleri aynı yolda, aynı menzil üzere birleştiriyor, buluşturuyor. Bu menzilde her engel aşılır, aşılmak içindir. Engelleri aşma gücü, kutlu bir hak ve iman davasından beslenir. İnanan haklıdır, haklı olan güçlüdür. Bu azim ve heyecan da döner yeni bilinçleri, taze, diri heyecanları besler.” Açıklamasında bulundu.
Aksoy son olarak şunları söyledi: “Emaneti korumak, geliştirmek görevimizin ilk şartıdır. Beşiri Eğitim-Bir-Sen çatısı altında en nezih, en soylu hak, emek, özgürlük mücadelesini birlikte verdiğimiz kardeşlerimizle birlikte her zaman olduğu gibi özelde üyelerimizin genelde bütün çalışan emekçilerle birlikteyiz. Sadece bir gün veya üye toplamak değil her gün ve her şartta emekçilerin yanında ve birlikteyiz.” ŞEVKİ ASLAN

Muhabir: Editör