Doğalgaz arz protokolü, Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş ile Aksa Doğalgaz Şirketi Müdürü Adnan Doğan arasında imzalanarak resmiyet kazandı. Bu imza ile birlikte Gercüş'e doğalgaz hattının ulaştırılması ve abonelik süreçlerinin başlaması için gerekli yasal zemin oluşturulmuş oldu.

Törene, Batman Valisi Ekrem Canalp ve Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun yanı sıra ilçe protokolü ve ilgili kurum temsilcileri katılım sağladı. Gercüş için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülen bu gelişme, ilçe sakinleri tarafından sevinçle karşılandı.Törende yapılan konuşmalarda, projenin ilçe ekonomisine, çevre temizliğine ve vatandaşların yaşam konforuna sağlayacağı katkılara vurgu yapıldı.

Ramanlı’dan Faiz Tepkisi:  “Bütçede Adalet Yoksa, Toplumda Huzur Olmaz”
Ramanlı’dan Faiz Tepkisi: “Bütçede Adalet Yoksa, Toplumda Huzur Olmaz”
İçeriği Görüntüle

Törende bir konuşma yapan Vali Ekrem Canalp, Türkiye'nin enerji alanındaki bağımsızlık mücadelesine değindi. Ülkemizin uzun yıllardır süregelen yüksek enerji dışa bağımlılığının, yapılan devasa enerji yatırımları ve stratejik hamlelerle önemli ölçüde azaldığını belirtti. Hidroelektrik santraller ve yakın zamanda faaliyete geçecek nükleer enerji santralleri gibi projelerin bu bağımsızlık oranını daha da aşağı çekeceğini vurguladı.

Ağalar Diyarı Gercüş’e Doğalgaz Müjdesi

Vali Canalp, Türkiye'nin enerji arz güvenliğini artırmak amacıyla attığı adımlardan da bahsetti. Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan, İran ve Cezayir gibi çeşitli ülkelerden hem boru hatları hem de LNG yoluyla doğal gaz temin edildiğini anlatan Vali, yurt içinde inşa edilen doğal gaz depolama alanlarının kritik önemine işaret etti. Bu kapsamda, Ankara yakınlarındaki Tuz Gölü'nde yapımı süren ve tamamlandığında dünyanın en büyük doğal gaz depolama tesislerinden biri olacak projenin arz güvenliğindeki rolünü vurguladı.

Doğal gazın hane bazındaki önemine de dikkat çeken Vali Canalp, özellikle şehir merkezindeki mahalle ziyaretlerinde kadınların en çok talep ettiği altyapı hizmetinin doğalgaz olduğunu gözlemlediklerini aktardı. Doğal gazın yokluğunun en çok kadınları etkilediğini, geldiğinde ise en büyük konforu yine onların yaşadığını belirterek, doğalgaz projelerinin kadınların yaşam kalitesini doğrudan artıran yatırımlar olduğunu ifade etti.

Doğalgazın yanı sıra Gercüş ilçesine yönelik diğer altyapı projeleri hakkında da bilgi veren Vali Canalp, Gercüş'ün önümüzdeki 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak önemli bir içme suyu projesinin hayata geçirildiğini duyurdu. Bakan Mehmet Şimşek'in öncülüğünde, Gercüş Belediyesi ve İl Özel İdaresi iş birliğiyle yürütülen projenin yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Ayrıca, Gercüş şehir geçişindeki karayolu altyapısı iyileştirme çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

Doğalgaz protokol töreniyle eş zamanlı olarak, Gercüş YİBO bölgesinde yeni yapılan mesire alanı için çivi çakma töreni de gerçekleştirildi. Bu alanın, daha önce hizmete açılan Gölet Mesire Alanı ve Mehmet Şimşek Mesire Alanı'nın ardından Gercüş'e kazandırılan üçüncü mesire alanı olacağını belirten Vali Canalp, projenin iki ay içinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulmasının planlandığını kaydetti. Vali, bölgedeki köy ziyaretleri sonucunda alınan taleplerin %85'inin şimdiden karşılandığını ve yıl sonuna kadar bu oranın %95'e çıkarılacağını ekledi.

Program kapsamında, ilçeye kazandırılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda incelemelerde bulunan Vali Canalp, burada eğitim alan çocuklarla yakından ilgilenerek sohbet etti. Vali, Batman'ı sadece ekonomik olarak güçlü kılmakla kalmayıp, aynı zamanda yaşam standartları en yüksek illerden biri haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Parklar, yeşil alanlar, mesire alanları ve "Yeşil Kuşak Batman Projesi" gibi çevre düzenlemelerinin, Batmanlıların hak ettiği yaşam kalitesine ulaşması ve şehrin gelecekte yeşil dokusuyla anılması için hayata geçirildiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: ŞEVKİ ASLAN