Batman Valiliği, Siirt-Batman il sınırlarında çıkan çatışmaya ilişkin bilgi verdi.Çatışmada 3 PKK'lının öldüğünü duyuran Valilik, bu örgüt üyelerinden birinin de Mava Dağı alan sorumlusu olduğunu ifade etti.

Valilikten yapılan açıklamada 'Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi maksadıyla bölge halkının desteğiyle Batman İl Jandarma Komutanlığınca Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ile mücadele aralıksız bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda alınan istihbari bilgi sonrasında 17 Ekim Pazartesi 2016 günü Batman İl Jandarma Komutanlığı ve Siirt İl Jandarma Komutanlığınca, Siirt Merkez İlçe Güneşli Köyü mülki sınırları içerisinde icra edilen müşterek operasyonda arazide intikal etmekte olan üç (3) PKK/KCK BTÖ mensubu tespit edilmiştir. İcra edilen operasyon sonucunda; aralarında Mava alan sorumlusu olan Amed (K)'un da bulunduğu üç (3) BTÖ mensubu silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir.' İfadeleri kullanıldı.

​ Şişli’de kontrolden çıkan otomobil dehşet saçtı: 3 ölü, 6 yaralı
​ Şişli’de kontrolden çıkan otomobil dehşet saçtı: 3 ölü, 6 yaralı
İçeriği Görüntüle

MÜHİMAT DA ELE GEÇİRİLDİ

Öldürülen PKK'lilerin ele geçirilen silahlarıyla ilgili de bilgi veren Valilik,'Bölgede yapılan aramada; teröristlere ait bir (1) adet M-16 piyade tüfeği, iki (2) adet kaleşnikof piyade tüfeği ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ele geçirilmiştir. Bölgede arazi arama faaliyeti devam etmektedir' açıklamasında bulundu. Mehmet Emin Uraz

Muhabir: Editör