Güzel, “Hasankeyf’e bağlı olan 22 tane köyümüze 4 yıl içerisinde götürdüğümüz hizmetler,40 bin metre kare parke taşı döşedik, 20 kilometre asfalt yol yaptık,4 köye sondaj vurduk, 8 köyümüze kanalizasyon şebekesi ve 12 köyün içme suyu sorununu giderdik. Bu süreçten sonra inşallah kalan çalışmalarımızı da tamamlamak için, elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Köy halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda talep edilen ne varsa bunları kendi aramızda istişare ederek en uyumlu bir şekilde tüm köy muhtarlarımızla birlikte hareket ederek köylerimizin huzuru ve refahı için, elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya devem edeceğiz.” dedi.

İlçeye bağlı Saklı köyü muhtarı Abdulselem Tekeş de yaptığı açıklamada, “Bizim Saklı köyümüz Hasankeyf’e bağlıdır, hizmet oldu köyümüzde, devlet ve kaymakamlık sayesinde su çıkarıldı. Şu anda 2-3 tane su depomuz var, şu anda köylü çiftçiler olarak bahçelerimizi ekiyoruz. Sebze olarak altyapımız yoktu, altyapımız oldu, kilit taşlarımız oldu camiye minare oldu, taziye evimiz yapıldı, su depolarımız yapıldı.” Dedi.

İş Dünyasının Kalbi Batman’da Atacak: HAKSİAD’dan Dev Hizmet Sektörü Zirvesi!
İş Dünyasının Kalbi Batman’da Atacak: HAKSİAD’dan Dev Hizmet Sektörü Zirvesi!
İçeriği Görüntüle

Naif Demir adlı köylü vatandaş da şunları söyledi: “Ben ırmak köyünde ikamet etmekteyim, köyümüz Hasankeyf’e bağlı. Köyümüz sular altında kaldı, sular altında kaldıktan sonra biz yeni bir köy inşa ettik. Köyü inşa etikten sonra en kısa süre içerisinde köyümüzün alt yapısını suyunu altyapısını yollarını parke taşı döşedi. Üst kısımlarına beton asfalt döşedi, biz bu yapılan hizmetlerden dolay devletimize çok teşekkür ederiz, bize bu imkanları sunduğu için.” EKREM GÜLŞEN

Muhabir: Editör