Ağabeyinin, vefat eden babalarını 3 yıldır göremediğini, cenaze merasimine de katılamadığını belirten kardeşi Hüseyin Sabaz, ağabeyinin tutuklanma sürecini anlattı. 2001 yılında memleketi olan Batman'da arkadaşını ziyaret etmek için evine giderken ağabeyinin bir çatışmanın ortasında kaldığını belirten Sabaz, çatışma sonrası ağabeyinin tutuklandığını söyledi. Bu olaydan sonra mahkeme sürecinde yaşadıkları komplo ve mizansenlere de dikkat çeken Sabaz, yakalanan abisinin günlerce o evde ne işinin olduğunun sorgulandığını, yakalanan diğer şahsın mahalleden abisinin arkadaşı olduğunu ve arkadaşına normal bir ziyarette bulunduğunu dillendirmelerine rağmen, bu delillerin dikkate alınmadığını söyledi.
AĞABEYİM BÜYÜK İŞKENCELERE MARUZ KALDI
Sabaz, ' O dönemlerde Batman'da çok yoğun bir işkenceden geçiriliyordu insanlar. Kendisini hem psikolojik hem de fiziksel olarak çok büyük bir işkenceye maruz kaldı. 6 gün boyunca gözaltında işkenceden geçirildi. Birileri abimi orada görüyor ancak abim utandığı içinde ona kendisini tanıtmıyor. Aslında ailesinin çektiği işkenceden haberdar olmasını ve üzülmesini istemiyor. Ancak daha sonra kendisine yapılan işkencelerden haberdar olduk. Şunu söyleyebilirim: İnsan olanlar, insanlıktan nasibini alanlar, Allah'tan korkanlar bu işkenceyi yapamazlardı. Günlerce işkence altında bırakarak istediklerini imzalatana kadar bu vahşeti uyguladılar. Sonrada suçlu diye cezaevine attılar.' şeklinde konuştu.
DGM'LERCE VERİLEN SİYASİ BİR KARARLA ABİME CEZA VERİLİYOR
Ağabeyinin cezaevine girmesinden sonra kendisine ancak kıyafet ulaştırabildiklerini belirten Sabaz, sözlerine şöyle devam etti: 'Ağabeyim o gün arkadaşını sadece ziyarete gitmişti. Bunu da defalarca avukatınınız dile getirdi. Hatta bu söylediklerinin kayıtlara geçmesini talep etmesine rağmen kayıtlara geçmediğini biliyoruz Orada bulunan silahında ev sahibine ait olduğunu ev sahibinin kendisi kabul ediyor. Ev sahibi ağabeyimin kendisine ziyarete giden bir misafir olduğunu, çatışamaya girmediğini belirtiyor. Ancak buna rağmen silahın kime ait olduğuna dair bir rapor hazırlanmıyor. DGM'lerce verilen siyasi bir kararla abime ceza veriliyor.'
HERKES İÇİN ADALET DİYORSAK
Sabaz, 'Bizim burada mağdur olduğumuz asıl önemli mesele yargılama yapılırken yaşadığımız hukuksuzluk. 28 Şubat darbesi ile gerçekleşen bir hukuksuzluk var ortada. Avukatın delil olarak sunduğu ve basında da yer alan bir haber vardı. Bir PKK mensubu polis aracına saldırıp bomba patlatıyor ve bomba sonucu 6 polis yaralanıyor. Yerel mahkemenin de almış olduğu ceza kararı 6 defa ağırlaştırılmış müebbet alıyor ve bu Yargıtay'a gidiyor. Yargıtay da herhangi bir ölüm olayının olmadığından ötürü bu kararı bozarak dosyayı mahkemeye tekrar gönderiyor. Mahkemede bu sefer yaralanan kişi sayısına göre her bir yaralı için 16 yıl hapis cezası ile cezalandırıyor. Herkes için adalet diyorsak ve Hukukun önünde herkesin eşit olduğunu düşünüyor isek abimin de herhangi bir ölüm olayının olmadığından dolayı yeniden yargılanırsa bu mağduriyetinde bu şekilde gideceğini düşünüyoruz ve yetkililerinde biraz daha adil bir şekilde davranmalarını bekliyoruz.' Dedi.
Haber Merkezi




